preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek"

 > Naslovnica
Centar za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek"

LIDRANO 2017. - područni susreti

Autor: Ivana Šalković, 30. 1. 2017.

Od 25.1. do 27.1 2017. održani su  područni susreti Lidrano 2017. Iz našeg Centra sudjelovali su učenici dramskih grupa  i osnovne  i srednje škole. Područna smotra za osnovne škole s našeg područja, održala se u Centru za kulturu i informacije Maksimir. Osnovnoškolci su se predstavili naslovom „Tako je to oduvijek“ koji su izveli i na božićnoj priredbi. U konkurenciji od osam skupnih radova osnovnih škola dva su dramska rada predložena za županijsku smotru grada Zagreba. Naš dramski rad pohvaljen je i u dramskom, glazbenom i vizualnom pogledu iako nismo prošli dalje. Način na koji smo povezali teme predstave (problemi mladih slijepih osoba-kretanje, snalaženje, ogovaranje) s poslovicama, korištenje lutkica  dojmila se žirija. Svi glumci su pohvaljeni, no posebno su  istaknuli Dalibora i Božicu. Moram vam otkriti tajnu da je Dalibor “uskočio“ u ulogu dva dana prije nastupa. Robert je bio odsutan i da nije bilo Dalibora koji je maestralno odigrao ulogu mi ne bismo mogli nastupiti. Dado, hvlala ti! Hvala i Josipi, Antoniu, Mariu, Kristijanu, a i Robertu jer on je osmislio tekst i postavio temelje uloge iako nije mogao nastupiti.                                                                     

Nakon izvedbe ugodno smo se družili i pojeli finu pizzu, kolačiće, popili sokiće. I još jedan LIDRANO je iza nas.                                                                                            

Smotra LIDRANO za srednješkolce s našeg područja odvijala se 26. i 27.1.2017. Pojedinačni nastupi učenika (monolozi, kazivanje poezije) održali su se u            3. gimnaziji Zagreb, a na njima je nastupila naša učenica Kristina Krsnik kazujući poeziju Dobriše Cesarića „Predgrađe“. Od 27 izvedbi stručni žiri ocjenio je nastup Kristine izuzetnim i predložio je među 8 odabranih za daljnji nivo smotre. Ponosni smo! Bravaaa!                                                                                                 Sad malo o skupnim nastupima. Probe i izvedbe skupnih nastupa bile su u Dječjem kazalištu Dubrava, već tradicionalno. Nastup je protekao korektno. Nije nam se polomio tronožac. Nakon stanke i nestrpljenja, očekivanja: tko će dalje, konačno odluka žirija: Vinko Bek i „Postolar i vrag“ idu na županijsku razinu smotre. Ušli smo u 6 odabranih od 9 nastupa. Za nama su ostale neke gimnazije. Oduševljenje i zadovoljstvo nas nekoliko koji smo ostali, tim je veće. Obrazloženje žirija: iskorišteni potencijali i glazbeni i dramski i pokreta svih sudionika igre; pohvala odabiru dramskog predloška; povezivanju teksta, glazbe, pokreta, odabira scenskih rekvizita u cjelinu tradicijske priče.                                                                            

Ponosni ponovo!!!! Bravo Mihael, Josip, Melisa. Matija, Andrej, Lea, Noah, Martin, Filip, Božica!

Anita Matković
Tražilica
Kalendar
« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

adrese

Kušlanova 59a, Zagreb

Filipovićeva 22, Zagreb

Oglasna ploča
CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek" / Kušlanova 59a, HR-10000 Zagreb / www.centar-vinko-bek-zg.skole.hr / ured@centar-vinko-bek-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju