preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek"

 > Naslovnica
Centar za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek"

Nastup Kristine Krsnik na državnoj smotri LIDRANO

Autor: Ivana Šalković, 24. 4. 2017.

Od 22.3. do 24.3.2017. održana je državna smotra LIDRANO 2017. u Primoštenu, na kojoj je sudjelovala i naša učenica Kristina Krsnik.                     Krenuli smo autobusima nas 50-tak što učenika, što profesora iz Zagreba u ranim jutarnjim satima u srijedu. Uz ležernu vožnju i razgovor stigli smo u Primošten oko 13 sati. Nakon što smo se smjetili i održali probu razmilili  smo se po interesantnom mjestašcu razvedenom na dva poluotočića i priobalnom djelu. Na jednom od poluotočića staro je naselje koje je bilo smješteno na  otočiću nedaleko obale, ali su ga stanovnici spojili s obalom stalnim nasipanjem i tako je mjesto dobilo i ime. Na drugom poluotočiću smješten je hotelski kompleks Zora-hoteli u kojem smo odsjeli. Šljunčane plaže, onako rezanih kamenčića što prelaze u pijesak prostiru se duž cijelog poluotočića hotelskog kompleksa smještenog u borovom šumarku. Obala poluotočića starog naselja je poprilično strma, kamena i nepristupačna, no more je kristalno čisto. Uživali smo šećući uzduž i poprijeko, malo nas je ometao vjetar što je pokatkad jakim zapusima nagovješćivao zadnju ovogodišnju marčanu buru.

Otvaranje smotre i nastup Kristine bili su 22.3.2017. u 20 sati. Što reći za Kristinin nastup: oduševljeni, dugotrajni pljesak, a meni, kao mentoru, je bilo toliko drago, stegnulo me tamo negdje u grlu. I nakon službenih obveza tog dana još jedna noćna šetnja poluotočićem.

Prilikom ulaska u hotel dočekala nas je grupa od oko desetad kršnih, mladih momaka kako to samo znaju biti Dalmatinci, od oka, predvođenih svojim profesorom i u špaliru čestitali su odreda svi Kristini. Nisam se snašla da ovjekovječim tu situaciju. Čestitke su pljuštale tijekom preostala dva dana sa svih strana. Dovoljno je spomenuti komentar žirija:...  ovo dvoje mladih s invaliditetom odabrano je stoga što su  jednaki ili bolji od  najboljih ( naime sudjelovao je još jedan mladić s invaliditetom, Sven; iz I gimnazije).

Slijedećih dana sudjelovali smo u programu kao gledatelji i uživali u izvedbama. Drugi dan smo ulovili malo vremena, bolje reći, ukrali ga i krenuli put Šibenika, Krešimirovog grada, prošetali,  obišli katedralu sv. Jakova , opipali znamenita vrata, prošetali samostanskim vrtom u kojem se uzgaja razno začinsko bilje. Slikali se, popile kavu i vratile se na slijedeće izvedbe.                                                        O poluprospovanim noćima bolje da ne pričamo, bilo je zabavno i živo uz zvuke gitare sve do ranih jutarnjih sati. Sve je tolko brzo projurilo da smo već u petak oko pola osam bile u Zagrebu pune dojmova, lijepih sjećanja, napokon to je nastup na državnoj smotri LIDRANO za Centar Vinko Bek.

 Anita Matković
Tražilica
Kalendar
« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

adrese

Kušlanova 59a, Zagreb

Filipovićeva 22, Zagreb

Oglasna ploča
CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek" / Kušlanova 59a, HR-10000 Zagreb / www.centar-vinko-bek-zg.skole.hr / ured@centar-vinko-bek-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju