preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek"

Odjel srednjoškolskog obrazovanja

U Srednjoj školi Centra učenici mogu odabrati jedno od ova tri zanimanja:

Operater Telefonski operater - obrazovanje traje četiri godine i stječe se srednja stručna sprema. Nastavni plan sadrži općeobrazovne sadržaje i specifične strukovne nastavne predmete. Važno je znanje stranih jezika. Poslovni i radni zadatci ovog zanimanja zahtjevaju primjereno opće i stručno obrazovanje, povećanu snalažljivost, komunikativnost, točnost i odgovornost.  Nastava se izvodi u učionicama i praktikumima opremljenim specifičnom opremom i pomagalima za učenike s teškoćama vida. Važna je sposobnost verbalnog i elektronskog komuniciranja s ostalim sudionicima u poslovnoj komunikaciji. Telefonski operater može raditi u pozivnim centrima različitih namjena, telemarketingu, teleprodaji i drugim sličnim poslovima. Školovanje završava polaganjem Završnog ispita. Nakon završenog školovanja učenici se mogu zaposliti ili nastaviti obrazovanje (studij) uz obavezno polaganje Državne mature.Poslovni tajnik - obrazovanje traje četiri godine i stječe se srednja stručna sprema. Učenici se osposobljavaju za obavljanje administrativnih i tajničkih poslova u privatnim tvrtkama, raznim uredima, organima uprave i javnim ustanovama. Obrazovanje učenika se izvodi u učionicama i praktikumima na sredstvima moderne tehnologije sa specifičnom opremom za učenike s oštećenjem vida. Nastavni plan se sastoji od općeobrazovnih i specifičnih strukovnih sadržaja. Za obavljanje poslova poslovne tajnice/tajnika potrebno je dobro poznavanje književnog materinjeg jezika, stranih jezika, a treba imati i razvijene vještine poslovnog komuniciranja. Vladati vještinom rada na računalu. Poslovni tajnica/tajnik može raditi u privatnim ili društvenim poduzećima i u svim ustanovama gdje ima administrativnih poslova. Školovanje završava polaganjem Završnog ispita. Nakon završetka školovanja učenici se mogu zaposliti ili nastaviti obrazovanje (studij) uz obavezno polaganje Državne mature. 

 


Administrator - obrazovanje traje tri godine i stječe se niža stručna sprema. Učenici s oštećenjem vida (slabovidni) se obučavaju za jednostavne administrativne poslove. Stječu teoretska i praktična znanja za obavljanje jednostavnih i srednje složenih administrativnih - uredskih poslova. Administrator može raditi u privatnim ili društvenim poduzećima osnovne administrativne poslove. Školovanje završava polaganjem Završnog ispita. Nakon završetka školovanja učenici se mogu zaposliti ili nastaviti školovanje. 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

adrese

Kušlanova 59a, Zagreb

Filipovićeva 22, Zagreb

Oglasna ploča
CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek" / Kušlanova 59a, HR-10000 Zagreb / www.centar-vinko-bek-zg.skole.hr / ured@centar-vinko-bek-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju