preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek"

Specifični programi rehabilitacije

Logopedske vježbe (OŠ i Integracija)


Logopedski je tretman općenito usmjeren na sanaciju svih vrsta poremećaja govorne i slušne komunikacije te na uporabu pisanih simbola. Realizira se putem logopedske preventive, logopedskom dijagnozom i logopedskim vježbama. Logopedski tretman podrazumijeva i savjetodavno djelovanje u obitelji, školi i okolini te njihovo aktivno uključivanje u proces govorne komunikacije i rehabilitacije.

Komunikacija osoba oštećena vida, posebice slijepih, temelji se na govoru i sluhu, stoga su logopedske veježbe, čiji je cilj razvijati sposobnost pravilnog govorenja i pažljivog slušanja, veoma važne za naše učenike.

Naši učenici, kao i druga djeca, imaju uočene logopedske probleme kao što su smetnje artikulacije, nazalni izgovor, smetnje intonacije i ritma ili, rjeđe, disfaziju (veće teškoće u govoru) kod koje se govor uči praktički ispočetka.

Vježbe za razvoj govora uvijek se povezuju s vježbama sluha, naročito kod slijepe djece budući da je sluh njihovo primarno osjetilo.

Otežano čitanje i pisanje spada u specifične probleme osoba oštećena vida, što naročito dolazi do izražaja na početku odgojno-obrazovnog procesa, ali i tijekom cijele osnovne škole, pa i kasnije. U našem logopedskom tretmanu taj se problem rješava posebnim vježbama vizualno-motorne i slušno-motorne koordinacije, kojima se postiže stvaranje precizne predodžbe o glasu i slovu te njihovoj vezi.

Logopedski se tretman provodi individualno ili u paru u logopedskom kabinetu, a radi se po suvremenoj kompjuteriziranoj "modakt metodi", koja djeci omogućuje slušno-vizualni prikaz glasa i govora.
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

adrese

Kušlanova 59a, Zagreb

Filipovićeva 22, Zagreb

Oglasna ploča
CMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek" / Kušlanova 59a, HR-10000 Zagreb / www.centar-vinko-bek-zg.skole.hr / ured@centar-vinko-bek-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju